Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Έκπληξη,

Ενσταντανέ πριν αρχίσει το συμπόσιο
Η συγγραφέας, Υιώτα Στρατή, ο Δημήτρης Στρατής, ο captain Χρήστος Βρετός, ο Γαβριήλ Παναγιωσούλης



Συναντηθήκαμε στην Αστόρια στο ΗΦΑΙΣΤΟΣ, Λημνιακό σπίτι Παρασκευή 13 Μαρτίου 7 απογευματινή όπου είχαμε πάει με φόρτσα να διαβάσουμε ποίηση, πρόζα, αντί αυτού φίλοι και γνωστοί αποφάσισαν να μας ξεκουράσουν από την ανάγνωση των πονημάτων μας, απ’ του νου τα αινίγματα, απ’ τους λαβυρίνθους της ψυχής, απ’ τα προβλήματα της σκέψης. Μας περίμενε μια έκπληξη, μας υποδέχθηκαν με φαγητά σαρακοστιανά ένεκα που εόρταζαν κάπως καθυστερημένα την καθαρή Δευτέρα, παλιοί φίλοι και γνωστοί.
Πήραμε κι εμείς μέρος στο συμπόσιο κι αφήσαμε την ανάγνωση των πονημάτων μας για την επόμενη φορά. Οι φωτογραφίες είναι απ’ την αρχή της έκπληξής μας, πριν αρχίσει το συμπόσιο.
Το χαρήκαμε κι ευχαριστηθήκαμε τα σαρακοστιανά εδέσματα, το κόκκινο κρασί, μα προπαντός την κιθάρα και τα τραγούδια του τροβαδούρου, Σεραφείμ Λάζου.

Γαβριήλ Παναγιωσούλης

4 σχόλια:

Μηθυμναίος είπε...

Για άλλα πήγατε, δηλαδή Γαβρίλη μου, κι άλλα σας περίμεναν. Ε, τι να γίνει, φάγατε τα σαρακοστιανά και σας έμεινε η άλλη φορά που θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε τα "πονήματα" τα "αινίγματα του νου", τα "προβλήματα της σκέψης" κι όλα όσα σας ανησυχούν σαν άνθρωποι του πνεύματος που είσαστε.

Σας βλέπω και σας χαίρομαι στις φωτογραφίες...

Να 'στε καλά όλοι σας.

pylaros είπε...

Αχ! Στράτο μου, αυτά τα αινίγματα του νου της σκέψης, πας γρήγορα να τα ξεφορτοθείς να τα βγάλεις από μέσα σου να ξαλαφρόσεις να γίνεις άλλος άνθρωπος και σου μένει η φόρα στη μέση σου σερβίρουν φαγητό και κρασάκι, διαμαρτύρεσε μα εγώ δεν πεινώ, αλλά χαλάλι του άξιζε η παρέα μας.

Ευχαριστώ
Γαβριήλ

Αστοριανή είπε...

Στράτο,
άφησε τον Γαβρίλη να "παραπονιέται"!
Περάσαμε πολύ ωραία, κι αν έμενε ως το τέλος, θα τραγουδούσε μαζί με όλους...
Τα "παιδιά" είχαν φτιάξει τόσες ποικιλίες... χρόνια είχα να τις δοκιμάσω..
Κι από εδώ, τους ευχαριστούμε θερμά και... χορτασμένα...
Φιλικά, Υιώτα

pylaros είπε...

Αχά, Δεν παραπονιόμουν αγαπητή μου Υιώτα, αλλά είχα έρθει προετοιμασμένος, με άλλα λόγια είχα φάει πριν έρθω, γιατί άλλα νόμιζα και έτσι δεν "θαραπάεικα" το μενού.
Κατα τα άλλα ήτανε πολύ ωραία, μα πιο πολύ μου άρεσε ο Σεραφείμ Λάζος με τα παλαιά τραγούδια του.
Επίσης ναι παραδέχωμαι ότι τα παιδιά που ετοίμασαν αυτή την έκπληξη αξίζουν συγχαρητήρια, τα οποία τους τα χρωστώ!

Κατα τα άλλα όλα καλά.

Ευχαριστώ

Γαβριήλ