Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Το Κέντρο του Κόσμου: Η Ελλάδα.



                        Και προσοχή στα μηδενικά, αυτά είναι που μας φέρνουν τον πληθωρισμό.    

Δεν υπάρχει γωνιά γης όπου να μην μιλούν για την Ελλάδα μας.
Στα μεταλλωρυχεία της Χιλής, ανεβαίνουν ή κατεβαίνουν οι μετοχές, σύμφωνα με τις κινήσεις της Ελλάδος, οι Αργεντινοί κοιτούν αμίλητοι, στον κόσμο ολόκληρο λένε, ένας αρχηγός ελληνικού  κόμματος αν εκλεγεί θα είναι ο Τσάβεζ της Ελλάδος,   ακόμη και στην Γουατεμάλα, γράφουν:  Es una situación grave porque se podrían contaminar las economías. Como en un inicio pasó en Grecia, (El Siglo Είναι μια κρίσιμη κατάσταση η οποία θα μπορούσε να μολύνει τις οικονομίες, όπως κατ’ αρχάς είχε  συμβεί στην Ελλάδα.
Κράτη στην Ασία από Κίνα μέχρι Φιλιππίνες, φταρνίζεται η Ελλάδα πέφτει το χρηματιστήριο, σκεφτήκατε  ποτέ τέτοια φήμη;    
Παλαιότερα  το κέντρο του κόσμου ήταν η Ελλάδα, ο ελληνικός πολιτισμός,  το μαντείο των Δελφών ο ομφαλός της γης, αυτά στην αρχαία μας πατρίδα.
Τώρα στη σύγχρονη εποχή  αυτή που ζήσαμε όσοι από εμάς έχουν απομείνει, η αριστερή Ανατολή κουμουνιστές πολεμούσε εναντίον της δεξιάς καπιταλιστές  Δύσης, για να επικρατήσουν σε αυτή την χώρα της χερσονήσου του Αίμου,  εμείς οι Έλληνες αρπάξαμε τα μαχαίρια και σφάζαμε τα αδέλφια μας γιατί ο ένας πίστευε στην Ανατολή ο άλλος στη Δύση. Κανένας δεν πίστευε στην Ελλάδα.  Ήταν ο εμφύλιος, θύματα εμείς οι ίδιοι οι  Έλληνες, αποτέλεσμα αιώνιες έχθρες,  πείνα, γύμνια,  κατατρεγμός και τελικά η ξενιτιά.
Σήμερα Κυριακή 3/6/12 σε μια εκπομπή του BBC άκουσα, μια ανταποκρίτρια να λέει.
Ακόμη στην σημερινή Ελλάδα ισχύουν τα ήθη και έθιμα του τότε, κανένας δεν ξεχνά ότι (Ο παππούς μου σκότωσε τον παππού σου) Your grandfather killed my grandfather

Ευρώ ή Δραχμή, και οι δυο Ελληνικές λέξεις, μας φτάνει μόνο οι υποψήφιοι  βουλευτές    να βάλουν πάνω από το ατομικό τους συμφέρον το συμφέρον της πατρίδας Ελλάδας, διότι οι  υποψήφιοι βουλευτές, όντος άνθρωποι  έχουν ημερομηνία λήξεως,  ενώ η Ελλάδα είναι αιώνια.

Γαβριήλ Παναγιωσούλης



      

6 σχόλια:

Μηθυμναίος είπε...

Αγαπητέ μου φίλε, η Ελλάδα το κέντρο του κόσμου, για άλλους λόγους τώρα και για άλλους τότε…

Ζούμε σήμερα σε μια χώρα, φίλε μου, που δεινοπαθεί μέσα στη νεύρωση, στην αγωνία και στη θλίψη και… δυστυχώς χωρίς πια την αιγίδα του μύθου της. Πάει τον χάσαμε κι αυτόν, που ήταν η περηφάνια μας. Η μόνη!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα φίλε μου .Έχεις πολύ δίκιο ότι η Ελλάδα μένει αιώνια, όσα και να περνάει ο λαός της .Εκείνη έδωσε τα φώτα του πολιτισμού σε όλη την Υφήλιο και τώρα για εκείνη μιλά πάλι όλη η Υφήλιος και ανεβοκατεβαίνουν τα χρηματιστήρια, γιατί από εδώ θα ξεκινήσει πάλι το φώς που θ' αλλάξει τις τύχες του κόσμου.Η πατρίδα μας πάντα ήταν πρωτοπόρος σε όλα έτσι και τώρα μπορεί να υποφέρουμε ,αλλά θα είναι η αιτία και η αρχή να αλλάξουν πολλά πράγματα πρός το καλύτερο.Καλή εβδομάδα .Κάτε

pylaros είπε...

Μάλιστα έχεις δίκιο, φίλε μου, το κέντρο του κόσμου παραμένει το ίδιο η Ελλάδα αλλάζει σύμφωνα με τις εποχές από αυτοδυναμία και αίγλη, σε σύγχρονη ταπείνωση και χρέωση...


Ευχαριστώ

Γαβριήλ

pylaros είπε...

Κάτε μου, ακόυγοντας τα καθημερινά νέα δεν πιστεύω στ΄αυτιά μου, νομίζω ότι ξαναζούμε την εποχή της απελευθέρωσης τότε που δεν υπήρχε τίποτε στην Ελλάδα, τότε που οι Έλληνες μετανάστευαν καραβιές ολόκληρες ψάχνοντας για μερικάματο.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά, να τελειώσουν ομαλά.


Ευχαριστώ

Χαιρετώ

Γαβριήλ

Αστοριανή είπε...

Γαβρίλη μου,
οι κρυφές ευχές σου,,,
και δικές μας.
Χαιρετισμούς, Υιώτα

pylaros είπε...

Αγαπητή μου Υιώτα
Το εύχομαι, εύχομαι να είναι ειρηνική
η διαδρομή της Ελλάδος μας από τώρα κι εμπρός.
Γιατί το λέω αυτό γιατί εμείς έχουμε ζήσει την ΜΗ ειρηνική Ελλάδα, των πολέμων και της καταστροφής και ξέρουμε από τέτοια.

Ευχαριστώ

χαιρετισμούς

Γαβριήλ